Top
BBQ RECEPTEN

Spareribs van de BBQ.

Vaak krijgen wij bij BBQ specialist de vraag om een goed Sparerib recept
Nu is het natuurlijk zo dat langzaam garen het lekkerste is, dat doe je zo:
Gebruik het liefste met buikribben (rauw) deze hebben wat meer vlees.
Zorg dat je BBQ op 110°C staat. Wrijf de ribs in met een plantaardige olie (bijvoorbeel arachide- of zonnenbloemolie) en een droge rub.
Laat ze 3 uur garen, dan eraf halen, inwikkelen met bruine suiker en roomboter in aluminiumfolie (stevige), en 1,5 uur terug op 110°C op je BBQ.
Vervolgens uitpakken en dan lakken met een BBQ saus (bijvoorbeeld Smokey Joe) en dan nog 1 uurtje terug op de BBQ op 110°C. Grill and Chill!

Zalm van de cederplank
Wist je dat 98% van de mensen die barbecuet dit doet met vlees! Dikwijls omdat vis te lastig is. Maar dat hoeft helemaal niet, bijvoorbeeld zalm valt heel goed te garen op onze cedar plankjes. Even voorweken in water, zalm erop eventueel met strike of marinade en citroen. Dan op indirect vuur garen, je weet niet wat je proeft door de afgifte van de houtsmaak. Eet smakelijk.
Aanbiedingen