Top
BBQ BEREIDINGSTIPS & BBQ RECEPTEN

Tosti's op de OFYRVrijdag 10 mei was het tosti dag bij BBQspecialist! Want ja, voor tosti's heb je niet altijd een tosti ijzer nodig! Ze zijn prima te maken op een bbq, en wij hebben daarvoor de OFYR gebruikt.
Wij hebben verschillende tosti's gemaakt, met de volgende recepten: 

Tosti ham/ kaas

Benodigdheden: 
- Jong belegen kaas: deze smelt over het algemeen het best
- Boerenham 
- Wit brood 

Aziatische Tosti 
- Pindakaas
- Taugé 
- Kipfilet
- Sambal 
- Wit brood 

Smeer de buitenkant van de boterhammen in met boter, beleg vervolgens de boterhammen, en leg deze op de bbq. Afhankelijk van de temperatuur van de bbq een aantal minuten op de bbq leggen. Draai ze regelmatig. Indien ze de typische tosti kleur krijgen, zijn ze in principe goed. 

Wij hebben de korsten er niet afgesneden, maar dit kan uiteraard wel. Gebruik bij de bereiding een plaat op de bbq en geen grill rooster.

  Direct of Indirect grillen?

 
Direct of indirect grillen? Wat gebruik ik wanneer? Dat is wat veel mensen aan ons vragen, hier het antwoord: Als je iets dicht wilt schroeien doe je dat DIRECT boven de gloeiende houtskoolbriketten. Echter, als er vet aan het vlees zit, dan doe je dat beter INDIRECT. Schuif de briketten in twee gedeelten naar de zijkanten, zodat in het midden niets ligt of een paar briketten. Vervolgens grill je het vlees boven de briketten en schuif je het vlees erna in het midden. Nu rustig na laten garen, eventueel met een kernthermometer en lekbak eronder gevuld met een beetje water. (om de temperatuur te temperen en vlammen van het vet te voorkomen).

De gas bbq's van Outdoorchef maken het gemakkelijk om beide manieren van grillen uit te proberen. Door het Easy Flip systeem dat deze gas bbq's hebben. Bekijk ze hier!


                                           

 

                
Spareribs van de BBQ


Vaak krijgen wij bij BBQ specialist de vraag om een goed Sparerib recept.


Nu is het natuurlijk zo dat langzaam garen het lekkerste is, dat doe je zo:
- Gebruik het liefste met buikribben (rauw) deze hebben wat meer vlees.
- Zorg dat je BBQ op 110°C staat.
- Wrijf de ribs in met een plantaardige olie (bijvoorbeeld arachide- of zonnenbloemolie) en een droge rub.
- Laat ze 3 uur garen, dan eraf halen, inwikkelen met bruine suiker en roomboter in aluminiumfolie (stevige)
- 1,5 uur terug op 110°C op je BBQ.
- Vervolgens uitpakken en dan lakken met een BBQ saus (bijvoorbeeld Smokey Joe) 
- Dan nog 1 uurtje terug op de BBQ op 110°C. Grill and Chill!Zalm van de cederplank


Wist je dat 98% van de mensen die barbecuet dit doet met vlees! Dikwijls omdat vis te lastig is. Maar dat hoeft helemaal niet, bijvoorbeeld zalm: valt heel goed te garen op onze cedar plankjes. Even voorweken in water, zalm erop eventueel met strike of marinade en citroen. Dan op indirect vuur garen, je weet niet wat je proeft door de afgifte van de houtsmaak. Nog geen cedar plankje? Hij is hier te bestellen!Aanbiedingen