Een skillet is een koekenpan geheel gemaakt van gietijzer. Hij heeft of twee handvatten of een handvat en een steel. Doordat een skillet volledig gemaakt is van gietijzer, kan je deze erg hoog verhitten en houdt hij hitte goed vast. Een skillet heeft geen antiaanbaklaag en hierdoor kunnen dan ook geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het bakken. Het is ook niet zonder reden dat veel professionele koks kiezen voor zo’n gietijzeren koekenpan. Gietijzer is ook nog eens geschikt voor elke warmtebron en hierdoor kan je deze pan zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken. Deze pan is een kleine skillet met een diameter van 25cm. Hij heeft twee handvatten en is hierdoor compacter dan een skillet met een steel. Wanneer je deze skillet op je barbecue gebruikt of in je oven hou je dus meer ruimte over op je rooster voor andere dingen. En dankzij de handige schenktuiten kan je sauzen of kookvocht gemakkelijk uitschenken. Gietijzer wordt steeds mooier en beter door gebruik. Wanneer je je gietijzeren skillet goed gebruikt en verzorgt, heb je een pan voor het leven. Je kan gietijzeren pannen namelijk telkens opnieuw inbranden en dan is je pan weer als nieuw. Alle gietijzeren items van Valhal Outdoor zijn als eens ingebrand in de fabriek met een natuurlijke olie. Als je wil kan je dus direct aan de slag met je nieuwe skillet. Voor de beste bakresultaten raden wij echter aan het gietijzer zelf nog een (paar) keer in te branden.
Tip! De Valhal Outdoor wax is speciaal ontworpen voor het verzorgen en inbranden van gietijzer.
Erg tevreden met de service van BBQ Specialist. Het bestel proces was duidelijk, artikelen zeer snel geleverd en je wordt goed op de hoogte gehouden. En, niet onbelangrijk. Artikelen zijn scherp geprijsd.
Van info tot bezorging een dikke 10!
Webshop prima, je verwacht tegenwoordig track n trace bij een shipment en een bezorgvenster. Dat zou een verbetering van de dienstverlening zijn. Klantenservice uitstekend, snelle en afdoende correctie!